Bedrijfsbezoek aan Teer Bedrijfsmakelaars

Ook dit keer heeft een bedrijfsbezoek van OV IJmond-leden plaatsgevonden in een bijzonder pand in Beverwijk. Namelijk in het 18e eeuwse koopmanshuis (later een pastorie) aan de Breestraat, vlakbij het kantoor van Teer Makelaars. De circa veertig gasten zijn er op 14 september prettig onthaald en hebben hun ogen uitgekeken. Ruimtes met marmeren vloeren, monumentale ornamenten, museale schilderingen en zelfs een antiek tapijt, alles is dankzij grondige renovatie in volle glorie hersteld.

Gastheer Simon Hamming, directeur van Teer Bedrijfsmakelaars, schetst in grote lijnen de geschiedenis van zijn bedrijf. Dat is in 1911 door Müller opgericht aan de Zeestraat, destijds met een verzekeringstak erbij.
Nu draait alles om de aan- en verkoop van bedrijfspanden en woningen, voornamelijk in de regio, maar er worden zeker ook landelijk taxaties verricht. Een van de bijzondere objecten daaronder is het complex van de Marine in Den Helder.
Van de vijftien bedrijfsruimtes in het gerenoveerde pand waar Teer is gevestigd, zijn er nog verschillende te huur. Dus wie een representatieve stek in het centrum van Beverwijk zoekt …

Renovatie stadscentrum
Tim de Rudder, wethouder van gemeente Beverwijk, is uitgenodigd om te vertellen over de renovatie van dat centrum. Momenteel wordt onder meer hard gewerkt aan een upgrade van de Breestraat met nieuwe bestrating, verlichting en groen.
De Rudder gaat verder in op de pijlers die in de Visie Stadscentrum Beverwijk zijn vastgesteld: de openbare ruimte, evenementen en gastvrijheid en als derde pijler: de winkels zelf. De eigenaren van de panden hebben een VvE opgericht met een eigen portal voor geïnteresseerden die winkelruimte zoeken. Speciale opstarthuren en aan omzet gerelateerde huren betekenen een extra verleiding voor nieuwe winkeliers om zich daar te vestigen.
Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=9_s7VedXZRE

Laten we tenslotte niet vergeten dat OV IJmond-voorzitter Ton van der Scheer de aanwezigen in zijn welkomstwoord attent maakte op de ledenlunch op 19 oktober en het event IJmond Onderneemt! op 14 november.
Zie: http://www.ovijmond.nl/agenda/

Bekijk hier alle foto’s.

 

Tekst: Marja Lindhout Communicatie

 

Uit ons archief