Zakelijke dienstverlening

Dit cluster wordt aangestuurd door:

Ruben Uitendaal – ING

Jappie van der Heide – Rabobank IJmond

Simone Teerling – ABN AMRO

 


Nieuws:

op 30 november a.s. wordt er een ‘Ducktrail’ georganiseerd, uitsluitend voor leden van de cluster Zakelijke Dienstverlening.

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.ovijmond.nl/agenda/evenement-cluster-zakelijke-dienstverlening-ducktrail/

Namens het cluster Zakelijke Dienstverlening

Ruben Uitendaal

 


Goed bezochte bijeenkomst OV IJmond in Witte Theater

Bedrijven zakelijke dienstverlening willen IJmond versterken

Tijdens een van die warme nazomerdagen van 2016 druppelen de gasten op 1 september het Witte Theater in IJmuiden binnen. Ze komen voor een brainstormbijeenkomst van het cluster Zakelijke Dienstverlening van OV IJmond. Hosts van deze middag zijn de drie actiefste banken in het werkgebied: de Rabobank, de ING en ABN AMRO. Anders dan de setting doet vermoeden, is de sfeer informeel en valt er nauwelijks een stropdas te bespeuren. Iedereen heeft er zin in om na te denken over de centrale vraag: hoe kunnen wij als dienstverleners de IJmond versterken?

Na een aftrap door Ruben Uitendaal (ING) en OV IJmond-voorzitter Ton van der Scheer gaan de deelnemers in drie groepen uiteen. Jappie van der Heide (Rabobank) leidt een gesprek met ondernemers, die constateren dat het imago van de IJmond verbeterd moet worden. Wellicht gaan we teveel gebukt onder een no-nonsense mentaliteit en schreeuwen we te weinig van de daken hoe mooi en divers ons gebied is. Met behulp van ambassadeurs en door oudere ondernemers als mentoren jongeren te laten helpen, kunnen we het bedrijfsleven in de IJmond een boost geven.

Ook de rol en de verwachtingen van OV IJmond komen aan bod. Een veel gehoorde wens is het creëren van een platform, waarop de ondernemers zichzelf kunnen presenteren en profileren. Hiermee kan OV IJmond bevorderen dat zakelijke ondernemers elkaar werk kunnen gunnen. In de door Simone Teerling (ABN AMRO) geleide groep komt ook naar voren dat het bestuur van OV IJmond zichtbaarder aan lobby naar gemeenten zou kunnen doen, bijvoorbeeld over welke aanbestedingsregels zij hanteren. Samengevat: intern de samenhang bevorderen, extern de lobby uitvoeren.

De conclusie van de middag is veelbelovend: zakelijke dienstverleners willen hun werkgebied de IJmond een impuls geven. Zij zien in dat het imago verbeterd moet worden en willen zich graag beter presenteren naar de steden en regio’s buiten de IJmond. Daarnaast zien de deelnemers mogelijkheden om een platform te creëren en dat OV IJmond hierin een faciliterende rol kan vervullen. Na afloop melden meerdere ondernemers zich spontaan aan om de plannen voor het cluster Zakelijke Dienstverlening een verdere invulling te geven. Begin 2017 zullen de clusterhoofden hierover berichten.

Auteur: Martijn Mewe

19 sept 2016