Recorddrukte op nieuwjaarsreceptie

Het begin van de avond was het nog rustig in Brafoer. Maar al snel was te merken dat ruim 200 ondernemers zich hadden aangemeld voor de nieuwjaarsreceptie van de OV IJmond. ‘Een record’, aldus voorzitter Ton van der Scheer. Het was dan ook gezellig druk in het nieuwe grand café nabij station Beverwijk. Oude bekenden en nieuwe leden van de vereniging zochten elkaar op, om elkaar de hand te schudden.

Een aantal ondernemers had de nieuwe blikvanger in Beverwijk al eerder ontdekt. Voor andere ondernemers bood de nieuwjaarsreceptie een mooie kans om het grand café van binnen te bekijken. Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes maakten zij van de gelegenheid gebruik om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. Ton van der Scheer noemde Brafoer een ‘grote aanwinst voor Beverwijk, maar zeker ook voor de regio’.

Er werd geproost op het nieuwe jaar en oude banden werden aangehaald. Ook ontstonden er spontaan nieuwe contacten tijdens het netwerken. De onderwerpen waren divers, maar hadden allemaal iets gemeen: vooruitblikken naar 2018.

Naast netwerken, vormen verbinden en behartigen belangrijke speerpunten van de OV IJmond. In de toespraak* die Ton van der Scheer aan het begin van de avond hield, kwamen deze punten opnieuw aan bod. De voorzitter sprak over nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden, zoals de vernieuwde Breestraat en het stationsgebied in Beverwijk en de plannen rondom een high-tech Rode Kruis Ziekenhuis.

Hij ging ook in op de plannen voor één IJmond-haven en benadrukte dat de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven een belangrijk aandachtspunt blijft. Daarnaast besprak Van der Scheer de ontwikkelingen binnen de OV IJmond. ‘Wij werken aan een structuur waarbij clusters meer autonomie krijgen’. Elke type ondernemer moet zich daardoor thuis voelen in de vereniging: van zzp’er tot multinational.

Ook mobiliteit, de Brexit en de mogelijke fusie van Tata Steel met ThyssenKrupp kwamen aan bod. ‘Het doet ons goed dat veel van deze zaken samen worden opgepakt’, aldus Van der Scheer.
De voorzitter sloot zijn toespraak af met een toost op 2018: ‘Dat het maar een succesvol ondernemersjaar mag worden!’. Veel ondernemers verlieten de receptie na de officiële eindtijd en kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

(tekst: Bianca Egging-Meijer, Tekstbureau BEM)

*: Nieuwjaarstoespraak Ton van der Scheer

Voor de foto’s: klik hier.

Uit ons archief