Bijeenkomst Cluster Maakindustrie i.c.m. Innovation Tribe Techport

2018-01-25 | 16.15 uur - 19.00 uur

Besloten is om deze bijeenkomst  te combineren met Innovation Tribe  van Techport. Hierin buigen de deelnemers zich over een innovatie vraagstuk en reiken de inbrenger tal van oplossingen aan. Aangezien we het met elkaar eens zijn dat innovatie één van de belangrijkste uitdagingen voor onze regio is, en we als cluster op deze wijze eens de werking van een zogenaamde hackathon kunnen ervaren, leek het ons een goede zaak om onze bijeenkomst samen te voegen met dit initiatief.

Het oplossen van een concreet innovatievraagstuk van VanDerEng BV en het ontwikkelen van een eigen casus duurzame maakindustrie staan centraal tijdens deze Innovation Tribe sessie.

Programma:

Optioneel: 16:15 – 17:00 uur: Rondleiding bij VanDerEng BV

Het reguliere programma vanaf 17:00 uur – 19:00 uur ziet er als volgt uit:

1. Opening: Lean Startup en GO-NH Challenge Duurzame Maakindustrie Techport
André Knol (Innomics) zal de Tribe-sessie begeleiden en hij zal ingaan op twee zaken. André start met een introductie van de GO-NH! Challenge Duurzame Maakindustrie Techport (zie  www.techport.nl) die sinds 8 januari jl. is open gesteld. Daarnaast zal hij een inleiding geven op de meest belangrijke innovatielessen van start-ups voor mkb-ondernemingen en grootbedrijf.

2. Parallelsessies: Composteerbare zaadhulzen en Methodieken voor innovatie
Opnieuw gaan we concreet aan de slag met praktijkcasussen en innovatie ideeën, maar ook hoe innovatie en transformatie succesvol kan worden ingezet in (middel)grote organisaties. We delen de groep deelnemers op in twee parallelsessies.

A) Vind de aanpak en oplossing voor het innovatievraagstuk van VanDerEng BV: hoe ontwikkel je composteerbare hulzen voor zaden? Met welke materialen? Met welke techologie? En met welke aanpak?

B) Hoe zet je zelf een innovatievraagstuk op? Tijdens deze parallelsessie leer je de skillset, mindset en toolset van The Lean Startup – de methoden en technieken waarmee startups snel en effectief innoveren. Wat is Lean Startup precies? En hoe kan het jou helpen om effectiever en sneller te werken, doorbraak innovaties te creëren en nieuwe markten te openen? Hierbij staat jullie klant centraal. Je leert niet alleen de methodiek achter Lean Startup, Business Model Canvas, Value Proposition Design, Customer Development en Experiment Design, maar belangrijker nog, je gaat ermee aan de slag in de praktijk.

Afsluitend pitchen we de oplossingen en aanpak in een plenaire sessie en staan we stil bij de voortgang van eerder behandelde casussen. Er is uiteraard ruimte voor het pitchen van nieuwe vraagstukken. U wordt bij deze uitgedaagd. Voor een hapje/drankje wordt gezorgd.

Meld u (uiterlijk woensdag 24 januari) aan via : info@ovijmond.nl. Graag aangeven of u bij de rondleiding aanwezig bent.

En tot slot: wilt u een collega, leverancier of klant meenemen? Meer dan welkom! Wel graag aanmelden (via info@ovijmond.nl)

We kijken uit naar uw aanmelding en tot de 25e!

Met vriendelijke groet,

Ernst de Haas, Jaap Beentjes, Jan Boudesteijn

Namens Cluster Maakindustrie OV IJmond

en

Gerik ten Berge
Projectleider bedrijven
Techniekcampus Techport – Techport Industries

T: +31652505974
E: gerik.berge@techport.nl
W: www.techport.nl

 

VanDerEng BV, Lijnbaan 45, 1969 ND Heemskerk