Ledenlunch: thema ‘Ondermijning’

2019-10-09 | 11.45 uur - 14.00 uur

 

Wij nodigen u van harte uit voor onze ledenlunch op woensdag 9 oktober 2019. Het thema van deze lunch is ‘Ondermijning’. Wij organiseren deze lunch in samenwerking met RPC Noord-Holland.

Ondermijning
Kent u ze ook? De winkel op de hoek waar nooit klanten komen? Het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraagt u zich ook wel eens af hoe ze dan toch die forse huur kunnen opbrengen? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Het komt vaker voor dan u denkt, ook in de IJmond.

De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld
We spreken dan van ‘ondermijnende criminaliteit’. Ook u als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan u financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging en werkt verloedering in de hand. Dat vinden wij in de IJmond onacceptabel.

Wilt u meer weten over ondermijning en wat u kunt doen? Kom dan naar deze bijeenkomst. U krijgt informatie over trends en ontwikkelingen binnen ondermijning en kunt met politie, gemeente en collega-ondernemers van gedachten wisselen.

PROGRAMMA:
11.45 uur Inloop en ontvangst
12.15 uur Lunch
12.45 uur Welkom door Ton van der Scheer en  sprekers burgemeester Frank Dales en Els Prins (VNO-NCW/MKB Nederland, gevolgd door een presentatie
13.15 uur Rondvraag
14.00 uur Sluiting

Inschrijving gesloten.

Tot 9 oktober!

Ton van der Scheer, voorzitter OV IJmond
Vincent klopper, voorzitter programmacommissie

 

 

Apollo Hotel, Kennemerboulevard 250, IJmuiden