Ontbijtbijeenkomst bedrijventerrein De Pijp Energiepositief (organisatie GreenBiz IJmond)

2018-09-27 | 7.30 uur - 9.00 uur

De Pijp Energiepositief van start: grootschalig verduurzamen en voorbereiden op wetgeving

Samen zorgen voor een energiepositief bedrijventerrein en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen u voor te bereiden op veranderende wetgeving. Voor ondernemers op bedrijventerrein De Pijp is het vanaf nu mogelijk aan te sluiten bij het project De Pijp Energiepositief. Na de start van het Energiepositief-project op bedrijventerrein Kagerweg/Wijkermeer, waar meer dan 30 ondernemers aan meedoen, breidt GreenBiz nu uit naar bedrijventerrein De Pijp.

De Pijp Energiepositief zorgt voor resultaten door een slimme combinatie van energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Bij deelname aan het project is de eerste stap het afnemen van een energieonderzoek door Meijer Energie- en Milieumanagement. Voor dit onderzoek hoeft de ondernemer slechts € 300,- zelf te betalen. Omgevingsdienst IJmond vult het bedrag met behulp van de HIRB-subsidie aan.

Wetgeving
Uit het energieonderzoek komen adviezen voor het treffen van duurzaamheidsmaatregelen. Door de adviezen op te volgen, voldoet uw onderneming direct aan de verplichtingen van de overheid in het kader van de Erkende Maatregelen, zoals vernoemd in het Activiteitenbesluit. Nog een voordeel van uw deelname aan dit project is dat u na het treffen van maatregelen bent voorbereid op de nieuwe regelgeving Omgekeerde Bewijslast. Vanaf volgend jaar dienen ondernemers zelf een melding te doen van de duurzaamheidsmaatregelen die ze hebben getroffen, dankzij De Pijp Energiepositief heeft u de meeste informatie al verzameld.

Voor meer informatie en aanmelden : http://www.greenbizijmond.nl/projecten/pijp-energiepositief/aanmelden/

 

Skybox Daalimpex, Basisweg 153, Velsen-Noord (voor navigatie Basisweg 151 aanhouden)