Drukbezochte nieuwjaarsreceptie OV IJmond

Oude bekenden en nieuwe gezichten mengden zich als vanzelf op de nieuwjaarsreceptie op 9 januari. Deze vond net als vorig jaar plaats in Brafoer te Beverwijk. Velen maakten gebruik van deze gelegenheid om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. Als vanouds waren de hapjes en drankjes prima verzorgd. Ook dit jaar hield voorzitter OV IJmond Ton van der Scheer een nieuwjaarstoespraak.

Tijdens zijn welkomstwoord introduceerde hij de nieuwe leden. Het Nieuwjaarsgala kwam ook aan bod, het was weer een fantastisch feest. Op een eigentijdse manier werd informatie getoond over zaken die ons in 2019 te wachten staan: filmpjes die waren opgenomen in Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen. In deze filmpjes kregen ondernemers en bestuurders voor het eerst de kans om zich in hun eigen omgeving uit te spreken over actuele zaken.

Van der Scheer vestigde de aandacht op samenwerken. Bij zaken als bereikbaarheid, de Brexit, het klimaatakkoord en de energietransitie, maar bijvoorbeeld ook de krapte op de arbeidsmarkt. OV IJmond is een vereniging met meer dan 500 leden, dus dat biedt kansen om te verbinden. De clusters zijn in het afgelopen jaar verdeeld over de zes bestuursleden, waardoor iedereen een duidelijk aanspreekpunt heeft. Hierdoor kan er sneller geschakeld worden. Daarnaast benadrukte van der Scheer het belang om een sterke positie in te nemen in de Metropoolregio Amsterdam.

Van der Scheer ging ook in op het Klimaatakkoord. ‘Op tal van plekken in de regio wordt samengewerkt aan oplossingen die bijdragen aan een toekomst met minder Co2-uitstoot. Denk aan Tata Steel met zijn waterstoffabriek, de windmolenparken op zee en groen personenvervoer over water, wat dit jaar hopelijk gaat leiden tot een nieuwe bootverbinding tussen IJmuiden en Amsterdam’. Ook noemde hij GreenBiz Energy als lokaal energieplatform met kostenverlaging voor de deelnemende bedrijven. Jan Boudesteijn kunt u hiervoor benaderen, via info@ovijmond.nl.

Na de toespraak hieven de aanwezigen het glas en proostten samen op het nieuwe jaar.

Tekst: Tekstbureau BEM, Bianca Egging-Meijer

Klik hier voor de foto’s (door Fotoservice IJmond)

Uit ons archief