GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. In het kader van GreenBiz IJmond werken ondernemers samen aan het verduurzamen van eigen bedrijf en bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies, organiseren van informatieavonden en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen. Ook werkt GreenBiz IJmond nauw samen en wordt GreenBiz ondersteund door ondernemersvereniging OV IJmond.

Kerngroep centraal

Wil Boots
Patina Dakbedekkingenen
“Afval als basis voor groene energie, laten we collectief de cirkel rond maken op ons bedrijventerrein. Het kan, samen sterk, samen duurzaam!”
Jan Boudesteijn
Boudesteijn groep
“Biodiesel, groengas of elektrisch vervoer, de keuze maakt niet uit als we ons maar bewust zijn van de alternatieven.”
Cees Duivenvoorde
DSE Automatisering
“Voor niks gaat de zon op, daar krijg ik nou energie van.”
Hans Weeren
Schoonmaakbedrijf Hans Weeren
“De pessimist klaagt over de wind, de optimist verwacht dat die draait en de realist stelt de zeilen bij.”

Werkgebied

GreenBiz IJmond is werkzaam op zes van de zeven bedrijventerreinen in de IJmond.

  • De Houtwegen
  • Kagerweg-Oost/de Pijp
  • De Trompet
  • Uitgeest
  • Broekerwerf
  • Velsen-Noord/Business Park IJmond

Op elk terrein ondersteunt GreenBiz IJmond ondernemers en projecten om te verduurzamen. De coördinatoren kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden en projecten die op het betreffende terrein lopen.

Op elk terrein organiseren we 4 keer per jaar bijeenkomsten voor de kerngroep, daarnaast organiseert GreenBiz IJmond themabijeenkomsten met betrekking tot duurzaamheid die GreenBiz breed te bezoeken zijn.

Voor meer informatie over de gebieden en coördinatoren kunt u terecht op www.greenbizijmond.nl.

Projecten

Met diverse projecten wordt gerealiseerd dat ondernemers met elkaar en met GreenBiz IJmond hun bedrijven en bedrijventerrein verduurzamen.

Kostenneutraal de stap maken naar energiepositief

GreenBiz IJmond start uniek Energiepositief project in Beverwijk

Met de ambitie om als bedrijventerrein energiepositief te worden, willen de Beverwijkse ondernemers Kagerweg een van de meest vooruitstrevende bedrijventerreinen van Nederland maken.

Verduurzamen wordt gemakkelijker wanneer je krachten bundelt. De resultaten binnen GreenBiz IJmond onderbouwen dat. Om te verduurzamen is het ook noodzakelijk om te investeren. Om bedrijven hierin te faciliteren start GreenBiz IJmond op de Kagerweg met een uniek project van Stichting Bedrijfsterreinen Energiepositief (BE+).

Kostenneutraal verduurzamen

Het project Kagerweg Energiepositief biedt ondernemers de kans om gezamenlijk hun bedrijventerrein grootschalig en flexibel te verduurzamen, door een slimme combinatie van energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Maar wat dit project echt onderscheidt, is dat het mogelijk is om dit kostenneutraal te doen. Voorfinanciering van de energiemaatregelen en terugbetaling vanuit de besparing op de energierekening zorgt ervoor dat de verduurzaming niet ten koste gaat van investeringen in het primaire proces van ondernemers. Belangrijke voorwaarde is dat voldoende bedrijven deelnemen. Het gaat hier om bedrijven die samen zorgen voor 70% van het totale energieverbruik op het bedrijventerrein.

 Deelnemen?

GreenBiz IJmond roept ondernemers op bedrijventerrein Kagerweg op deel te nemen aan dit unieke project. Zij kunnen daarvoor naar www.greenbizijmond.nl/kagerwegenergiepositief. De rest van de ondernemers die meer informatie willen over het verduurzamen van het eigen bedrijf kunnen terecht op www.greenbizijmond.nl

Circulaire economie

Ingrijpende en samenhangende ontwikkelingen als een sterk groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en schaarste van grondstoffen dwingen tot een andere manier van productie- en consumptiegedrag. GreenBiz IJmond is op weg naar een circulaire economie. Denk met ons mee.

Uitgebreide informatie over de projecten vindt u op www.greenbizijmond.nl. Deelnemen aan een van de projecten? Meld u aan via greenbiz@odijmond.nl.