Robotica: Innovations on Tour op maandag 1 oktober a.s.

Een toekomst met robots? Voor de één klinkt dit als sciencefiction, de ander laat zijn auto al zelfstandig rijden of een robot de kamer stofzuigen.

Tijdens het event Robotica: Innovations on Tour op maandag 1 oktober kunt u kennismaken met de laatste humanoid robots en geavanceerde technieken die sectoren als de maakindustrie en de zorg ingrijpend zullen veranderen. U kunt met eigen ogen en oren ervaren wat er allemaal mogelijk is. Niet alleen op het gebied van robotica, maar ook op het vlak van 360 graden videotechnologie.

Tijdens het event in het congrescentrum van Tata Steel geeft Mike van Rijswijk een presentatie over doorbraakinnovaties zoals robotica, virtual reality en 360 graden videotechnologie. Hij begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waarin internet een tweede evolutie doormaakte.

Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie en zag meteen veel kansen voor het bedrijfsleven. Met zijn bedrijf Dutchwork zorgde hij er ook voor dat de humanoid-robot NAO vlak na zijn introductie naar Nederland kwam. Deze robot neemt hij ook mee naar de IJmond.

Bedrijven als de Rabobank volgen de technologische ontwikkelingen al jaren op de voet. Marcel Gerritsen, hoofd strategie en innovatie van Rabobank Nederland, komt speciaal voor de RaboWeek naar de IJmond om te vertellen hoe digitale kansen in een snel veranderende wereld optimaal kunnen worden benut en hoe dat bijdraagt aan het gebruikersgemak voor bijvoorbeeld online bankieren en het gebruik van de Rabo App.

Nadat beide sprekers hun verhaal hebben gedaan, kan iedereen de nieuwe technologieën zelf ervaren op de innovation playground. Op dat moment begint ook de netwerkborrel waar ondernemers en inwoners van de regio met elkaar kunnen doorpraten over de wondere wereld van robotica, virtual reality en 360 graden videotechnologie.

Het programma begint om 19.30 uur met een openingswoord van Martijn van der Schaaf, directeur Bedrijven van Rabobank IJmond. De netwerkborrel eindigt uiterlijk om 23.00 uur.

Deelname is gratis.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.

Uit ons archief